Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уляна Супрун: «Тему вакцинації слід поставити на високий державний рівень»

2 серпня 2016
38555

Міністерство охорони здоров'я України ініціює проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо низького рівня вакцинації в країні. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“Нещодавно на колегії МОЗ надавали статистику, скільки дітей було вакциновано на цей рік. Це інформація від 1 липня цього року: дітей першого року життя, які отримали щеплення проти туберкульозу – лише 11,5%, поліомієліту – 39%, кашлюку, дифтерії, правця – менше 2%, гемофілії – 4%. Проблема зараз не лише в доставці вакцин, а у тому, що дітей не вакцинують. З метою забезпечення охоплення щеплення дітей до рівня рекомендованого ВООЗ (95%) Міністерство підготувало листи до Президента України і Секретаря РНБО, в яких йдеться про сприяння у проведенні засідання РНБО із залученням усіх зацікавлених сторін, на якому розглянути питання імунопрофілактики як важливої складової безпеки України", — наголосила Уляна Супрун.

За словами в.о. Міністра охорони здоров’я України, дуже важливо, щоб питання імунопрофілактики вийшли на рівень керівництва держави: Президента України, членів РНБО, Прем’єр-Міністра України, аби суспільство та батьки розуміли значення та важливість вакцинації.