Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Незалежний аудит: Crown Agents зберегли 138 млн грн бюджетних коштів у закупівлях лікарських засобів

25 січня 2018
3641

Нещодавно опублікувала свій звіт компанія Triangulate Health Ltd, котра проводила незалежний аудит ефективності Crown Agents у закупівлях лікарських засобів та медичних виробів. За даними звіту, Crown Agents зберегли понад 138 млн грн із більш ніж 1 млрд грн бюджетних коштів, виділених урядом України у 2016 році на здійснення закупівель за 12 напрямами.

У звіті зазначається, що Crown Agents дотримується найвищих міжнародних стандартів, а завдяки ефективно побудованому процесу закупівель вдалося заощадити 30% для деякої продукції. Вартість багатьох ліків та витратних матеріалів для України була нижчою у порівнянні з іншими країнами регіону.

Вже другий рік поспіль робота Crown Agents отримує визнання міжнародних економістів за досягнення суттєвого зниження цін для МОЗ України: аналіз закупівель онкологічних препаратів за кошти бюджету-2015 виявив зменшення вартості на 38% у порівнянні із витратами держави за кошти бюджету-2014.

«Ми неймовірно пишаємось цим успіхом, тому що він демонструє, як наша відданість найвищим стандартам дозволяє нам досягати результатів, які можуть змінювати на краще життя десятків тисяч українців. Ми маємо намір і надалі співпрацювати з урядом України задля створення надійного фундаменту для майбутнього процвітання країни», - говорить Фергус Дрейк, виконавчий директор Crown Agents

Збережені кошти були спрямовані на додаткові закупівлі, зокрема тест-смужок до глюкометрів для хворих на діабет дітей і вагітних жінок, лікарських засобів і виробів медичного призначення за програмою дитячого діалізу, а також для забезпечення 100% національної потреби у коронарних стентах.