Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ закупило та розподілило у регіони 600 моніторів пацієнта

31 травня 2022
236

Міністерство охорони здоров’я у рамках спільного із Світовим банком проєкту закупило та поставило у регіональні лікарні 600 моніторів пацієнта виробництва компанії Philips.

За допомогою згаданих моніторів  відбувається безперервне відстеження основних показників життєдіяльності пацієнтів. 

Сучасні монітори пацієнта дозволяють контролювати  фізіологічні параметри життєвих функцій організму  - артеріальний тиск, пульс, серцеву діяльність та сатурацію. Також вони мають вбудований капнограф, який дає зможу лікарю -  анестезіологу в операційній використовувати сучасний інгаляційний наркоз і контролювати баланс дихальної системи.

Монітори пацієнта необхідні  у  відділеннях інтенсивної терапії для здійснення  динамічного контролю стану важких  пацієнтів. Доцільним є використання  моніторів пацієнта у відділеннях екстреної медичної допомоги для моніторингу показників стану здоров’я пацієнта. Апарат оперативно надає необхідну інформацію, що дозволяє розставити пріоритети надання допомоги декільком пацієнтам одночасно.

Нагадаємо, 600 моніторів пацієнта – це чергова  із серії поставок обладнання для надання невідкладної і екстреної допомоги, закуплене за фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей».