Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України запрошує експертів до участі в робочій групі з розробки Рекомендацій щодо розрахунку вартості платних послуг для закладів охорони здоров’я

23 січня 2020
3398

В сучасних умовах розвитку системи охорони здоров’я надання платних послуг закладами охорони здоров’я — ще одне важливе джерело доходів закладу.

Правовим підґрунтям для становлення системи платних послуг у державних та комунальних закладах охорони здоров’я стала Постанова Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 р. № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти». 

Світова практика пропонує різноманіття методів для обрахунку вартості послуг – Step-down Allocation Method (Top-down Method, метод стандартного аналізу витрат шляхом їх покрокового розподілу «зверху донизу»), Normative Costing Method (Bottom-up Method, Micro-costing Method, нормативний метод обрахунку витрат) тощо.

Розрахунок вартості платних послуг має важливе значення для процесу фінансового планування на рівні закладу охорони здоров’я як комунального некомерційного підприємства, оскільки результати повинні бути відображені як у дохідній, так і у видатковій частинах фінансового плану на плановий період. Крім того, належне функціонування ринку платних послуг вплине на забезпечення якості та доступності медичного обслуговування населення. 

Основні завдання експертів, що залучаються до Робочої групи МОЗ України для розробки Рекомендації щодо розрахунку вартості платних послуг для закладів охорони здоров’я:

 

1. Розробка пропозицій до підходів та моделей обрахунку вартості платних послуг для закладів охорони здоров’я у формі комунальних некомерційних підприємств.

2. Розробка та передача МОЗ пропозицій до Рекомендацій щодо розрахунку вартості платних послуг для закладів охорони здоров’я у формі комунальних некомерційних підприємств.

З метою виконання зазначених завдань Робоча група працюватиме у форматі проведення регулярних робочих зустрічей та обговорень за встановленим графіком до впродовж лютого-березня  2020 року.

Вимоги до експертів Робочої групи та необхідні документи:

 

  • повна вища освіта (спеціаліст, магістр) за напрямом підготовки «Фінанси/Економіка»,
  •  стаж роботи за фахом, що відповідає Робочої групи не менше 3 років та виконання посадових обов'язків безпосередньо пов’язаних зі специфікою Робочої групи (зазначається в резюме),
  • Наявність освіти за напрямком «Медицина/Охорона здоров’я» буде перевагою;
  • досвід здійснення розрахунків вартості послуг на рівні закладу охорони здоров’я. Може бути підтверджено, зокрема попереднім досвідом участі у робочих групах, експертних комісіях тощо (зазначається в резюме);
  • володіння англійською мовою на рівні достатньому для опрацювання матеріалів, що необхідні для прийняття рішень Робочою групою буде перевагою (зазначається в резюме).

Умови залучення експертів до Робочої групи МОЗ України з розробки Рекомендації щодо розрахунку вартості платних послуг:

 

  • Надіслані резюме та мотиваційний лист
  • Заповнення заявки за посиланням: http://bit.ly/2NTS96O 
  • Надання згоди на залучення в якості провідного фахівця до складу Групи експертів за відповідним напрямом (надається у разі обрання);
  • Надання розписки про нерозголошення відомостей, що отримані під час  обговорення питань, що передують прийняттю рішень, та про відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів (надається у разі обрання).

Кінцевий термін подачі заявок - 03.02.2020  17.00

Контактна інформація – Євгенія Парастивюк  [email protected]  +380501873863