Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України та Фундація медичної допомоги дітям розпочинають співпрацю задля вдосконалення неонатологічної допомоги в Україні

25 вересня 2017
3531

Міністерство охорони здоров'я України 25 вересня підписало Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з Фундацією медичної допомоги дітям (Children’s Medical Care Foundation). 

Це перший крок на шляху до співробітництва, метою якого є підвищення рівня надання неонатологічної допомоги в Україні через впровадження новітніх неонатальних практик, які мають доказову ефективність. 

“Для нас є важливою ця співпраця та підтримка, яку надаватиме українським лікарям Фундація медичної допомоги дітям в галузі неонатології. Адже ми розуміємо, що саме від рівня підготовки лікаря та його прагнення до самовдосконалення залежить життя та здоров'я пацієнта, тому інвестиції в навчання та якісні знання лікарів є дійсно безцінними”, – підкреслила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У рамках співпраці передбачено залучення українських лікарів до міжнародної Програми обміну, надання підтримки активним учасникам Програми в найважливіших міжнародних форумах, проведення міжнародними експертами тренінгів для лікарів-неонатологів, лікарів анестезіологів дитячих, медичних сестер, а також розробка та впровадження концепції розвитку неонатологічної служби. 

“Якщо ми будемо працювати як команда – Міністерство, заклади охорони здоров'я, наша Фундація, то зможемо досягти значних успіхів у цій роботі. Ми почнемо з маленьких кроків для досягнення високих результатів”, – зазначив Bjorn Martinoff, Президент Фундації медичної допомоги дітям.