Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ України обговорило з Українською медичною студентською асоціацією нову концепцію інтернатури

28 грудня 2018
3456

Представники 10 медичних університетів спільно з Олександром Лінчевським обговорили зміни в медичній освіті та нову модель інтернатури.

Заступник міністра під час робочої зустрічі презентував концепцію нової моделі інтернатури, яка незабаром буде оприлюднена для громадського обговорення на сайті міністерства. Ця концепція передбачає,  що розподіл на інтернатуру буде відбуватися на основі об’єктивного рейтингу випускників, а програма інтернатури фокусуватиметься на практиці. Крім того, студенти зможуть подавати документи для вступу в інтернатуру через онлайн-платформу.

Додатково обговорили питання ЄДКІ, зокрема той аспект, що заклади вищої освіти не інформують студентів про екзамени, які третьокурсники складатимуть вже цього навчального року. Олександр Лінчевський зазначив, що потрібно виступати ініціаторами і звертатись до університету щодо роз’яснень.

Також Олександр Лінчевський наголосив, що заклад безпосередньо відповідає за навчальний процес, але важливою є також діяльність студентського самоврядування для покращення умов навчання. Студенти  можуть бути ініціатором зустрічей з адміністрацією для обговорення проблемних ситуацій та варіантів їх вирішення.

 

Читайте також