Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

МОЗ проводить першу закупівлю за кошти Світового банку через нову процедуру в Prozorro

4 березня 2024
146

Міністерство охорони здоров’я оголосило закупівлю на створення структурованої кабельної системи в поліклініці «Охматдит», використовуючи при цьому нову донорську процедуру в системі «Prozorro». 

Закупівля здійснюється в рамках спільного проєкту МОЗ і Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя в Україні» (HEAL Ukraine). Очікувана вартість — 110 тисяч доларів. 

Таким чином Міністерство охорони здоров`я стало першим замовником, що проводить закупівлю за кошти Світового банку через систему «Prozorro». 

Прагнучи максимальної відкритості у роботі, Світовий банк рекомендував використовувати Prozorro для всіх закупівель для потреб відбудови, надавши рекомендації для адаптації системи під свої правила.

Проведення закупівель через цю систему дозволить створити якісне конкурентне середовище, бо всі учасники Prozorro бачитимуть оголошення й тендерну документацію, зможуть завантажити її та ознайомитися. А потенційні учасники — поставити запитання на сайті та гарантовано отримати відповіді.

Як для для міжнародних організацій так і для МОЗ важливо, що процедури відповідають правилам донорів і забезпечують їм максимальну прозорість та ефективність у витрачанні коштів. Це дозволить активніше залучати бізнес та суспільство до реалізації міжнародних проєктів.

Врахувавши це, у Prozorro передбачили можливість конструювати правила донорської процедури, аби новим функціоналом могли користуватися й інші міжнародні організації.

Нововведення дозволить активніше залучати бізнес та суспільство до реалізації міжнародних проєктів.