Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Кожна дитина в країні має бути захищена від поліо – Ігор Кузін під час візиту на Черкащину

23 лютого 2022
155

Поліомієліт загрожує кожній невакцинованій або не повністю вакцинованій дитині невиліковним паралічем. Продовження кампанії з вакцинації проти поліо необхідне для того, щоб захистити кожну дитину в країні від ризиків поліомієліту. На цьому під час робочого візиту до Черкас наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

«Ми вже ухвалили рішення про продовження кампанії з вакцинації від поліо. Наша мета – 95% охоплення щепленнями дітей від 6 місяців до 6 років. Коли ми  досягнемо такого рівня, то зможемо говорити про те, що кожна дитина в країні захищена від поліомієліту, і в Україні немає жодних ризиків інфікування поліо», – зазначив Ігор Кузін

У Черкаській області нині нараховується 2700 дітей, які вчасно не отримали усі необхідні щеплення або зовсім їх не мають. За три тижні кампанії з вакцинації щеплено лише 22% від запланованої кількості дітей. 

«Ми не можемо вважати такі показники задовільними», – підкреслив головний державний санітарний лікар. Водночас Черкащина – в трійці регіонів-лідерів за темпами рутинної вакцинації проти поліомієліту за підсумками 2021 року.

Під час візиту Ігор Кузін зустрівся із головою Черкаської ОДА Олександром Скічком, з яким обговорили роботу з виявлення та запобігання поширенню інфекційних захворювань у регіоні та роль у цьому процесі влади на місцях. 

Також заступник міністра відвідав Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб. Основна мета візиту – налагодження управлінських процесів на місцях задля ефективної протидії спалаху поліо та пандемії COVID-19.