Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Коштом UNITED24 відновлять лікарню на Харківщині – рішення уряду

23 квітня 2024
57

У місті Чугуїв, що на Харківщині, відновлять Чугуївську центральну лікарню ім. М. І. Кононенка, яка постраждала ще у перший рік повномасштабної війни під час активних бойових дій в області. Медзаклад відновлять коштом фандрейзингової платформи UNITED24. Загальна вартість робіт – понад 16,7 млн грн. 

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про розподіл коштів спеціального фонду державного бюджету на відновлення медзакладу. 

Зокрема, кошти з рахунку UNITED24 будуть розподілені Міністерству охорони здоров’я для надання субвенції з держбюджету бюджету Чугуївської міської територіальної громади. Це дозволить здійснити поточний ремонт приміщень медзакладу. 

Харківська область ще від початку повномасштабного вторгнення, як й інші прифронтові регіони, перебуває під постійним артобстрілом та авіаударами росії. Восени 2022 року внаслідок ракетного обстрілу та вибухової хвилі були пошкоджені майже всі будівлі та приміщення Чугуївської лікарні. 

У будівлях були розбиті майже всі вікна та вхідні двері, знищено скління блоків, зламана фурнітура, деформовані рами тощо. Крім того, було пошкоджено опорядження, покрівлю, фасад будівель, водопровідну та електромережі. У медзакладі було пошкоджено весь автомобільний транспорт та медичне обладнання. 

За сприяння місцевої влади у лікарні вже відновили покрівлю та асфальтне покриття на території медзакладу, встановили понівечені двері тощо. 

Також за допомогою Міжнародного комітету Червоного Хреста та організації «Кімонікс Інтернешнл Інк.» (Chemonics International, Inc) були проведені відновлювальні роботи з монтажу металопластикових дверей та вікон. 

Наразі, завдяки рішенню уряду, вдасться повністю відновити всі приміщення медзакладу, який суттєво постраждав під час війни. Рішення є важливим, оскільки лікарня знаходиться у прифронтовій території та надає великий перелік медичних послуг. 

Нагадаємо, що на Харківщині за понад два роки повномасштабної війни росіяни зруйнували вщент 25 обʼєктів медзакладів та ще 331 обʼєкт суттєво пошкодили. 192 об’єкти медзакладів області вже відновлені повністю та ще 113 – відновлені частково.