Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Команда МОЗу представила програму змін міжнародним партнерам

29 вересня 2016
3009

29 вересня в Міністерстві охорони здоров’я України відбулася масштабна координаційна зустріч з представниками донорських організацій та міжнародних партнерів.

Своє бачення реформ у системі охорони здоров’я та шляхи їх імплементації презентували міжнародним партнерам в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та її заступники - Павло Ковтонюк, Роман Ілик, Олександр Лінчевський та Оксана Сивак. Пріоритетними завданнями діяльності Міністерства Уляна Супрун визначила cтворення однакових умов доступу до медичних послуг та забезпечення високоякісної медичної допомоги.

Павло Ковтонюк представив план реформ системи охорони здоров’я на 2017-2019 роки, який передбачає реформування спершу первинної ланки медичної допомоги, а згодом - вторинної ланки, також план реформ направлений на підвищення кваліфікації фахівців та перехід до національної системи медичного страхування. Роман Ілик розповів про кроки на шляху до запровадження доступності ліків для населення, зокрема, реімбурсацію на окремі групи лікарських засобів та референтні ціни на ліки. Олександр Лінчевський у своєму виступі наголосив на важливості запровадження в Україні принципів доказової медицини та використання на первинній ланці медичної допомоги визнаних стандартів ВООЗ. Оксана Сивак розповіла про реформування системи громадського здоров’я, реалізацію національної стратегії щодо біобезпеки та створення національної системи крові. Уляна Супрун презентувала бачення реформування системи екстреної медичної допомоги.

Після завершення презентацій учасники заходу продовжили роботу у секціях за чотирма напрямками.

Наразі це наймасштабніша зустріч із міжнародними донорами, що свідчить про відкритість до співпраці та готовність поділитися набутим досвідом, аби пришвидшити якісні зміни у системі охорони здоров’я в Україні, підтримати кроки Міністерства охорони здоров’я України на шляху до втілення реформ.