Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Київська міська клінічна лікарня № 1 отримала сучасний ангіограф

8 листопада 2022
1511

Міністерство охорони здоров’я України закупило для Київської міської клінічної лікарні № 1 (КМКЛ № 1) сучасний ангіограф. Обладнання вже змонтоване, подані документи на його ліцензування. Команда медиків пройшла необхідне навчання та готова працювати на новому устаткуванні.

Ангіограф дозволяє обстежувати та лікувати патології судин різних органів і систем, а також визначати місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі, поширення пухлинного процесу та інші процеси та хвороби, які не можна виявити в інший спосіб. Також новітнє обладнання допоможе кардіологам та нейрохірургам максимально оперативно надавати медичну допомогу пацієнтам у випадку інсульту чи інфаркту міокарда.

КМКЛ № 1 цілодобово надає екстрену допомогу мешканцям лівого берега м. Києва з гострим інфарктом та інсультом. Для цього використовують одну ангіографічну рентгенівську систему. Навантаження на існуючий апарат є дуже великим, що призводить до ситуації одночасної госпіталізації пацієнтів з інсультом або інфарктом, які потребують допомоги одночасно. Наявність ще однієї ангіографічної рентгенівської системи дозволить розділити потоки хворих та покращити якість надання медичної допомоги.

Нагадаємо, що у 2021 році Медичні закупівлі України на замовлення Міністерства охорони здоров’я закупили 24 стаціонарні цифрові ангіографічні рентгенівські системи на 210 млн грн. Постачання, монтаж та налагоджування медичного обладнання в заклади охорони здоров’я України триває навіть під час повномасштабної війни.