Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Київська дитяча лікарня отримала медичне обладнання на понад 40 млн гривень

30 вересня 2022
3214

Комплект медичного обладнання на суму понад 40 млн гривень передав Київській дитячій лікарні №2 посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський. 

Серед устаткування – діагностичні та хірургічні пристрої, зокрема апаратура для біохімічної лабораторії, монітори пацієнта, портативні УЗД апарати, сучасна роботизована апаратура для проведення реабілітації, яка підходить також для медичної реабілітації дітей із ДЦП, після перенесених травм опорно-рухового апарату тощо.

«Попри воєнні дії система охорони здоровʼя не просто продовжує працювати, а надає медичну допомогу громадянам України у посиленому режимі. Міністерство охорони здоровʼя щодня працює задля того, щоб лікарі мали усе необхідне для виконання свого професійного обовʼязку і порятунку життів як дорослих, так і маленьких українців. Разом із тим ми вдячні нашим закордонним партнерам за кожний факт допомоги. Разом ми переможемо ворога», – зазначила Олександра Машкевич, керівниця Директорату медичних послуг МОЗ України. 

Наразі навантаження на медичні заклади, зокрема й на дитячі столичні лікарні, зростає. Наприклад, якщо в березні в Київській лікарні №2 медичну допомогу отримали понад 100 маленьких пацієнтів, то за 28 днів вересня – вже 745. Схожа ситуація і в інших дитячих стаціонарах. Лише оперативних втручань у березні було виконано близько 80, а минулого місяця – майже 900. Тож передане обладнання підсилить арсенал столичної лікарні, в якій надають медичну допомогу не лише маленьким киянам, а й дітям з інших регіонів, які тимчасово проживають у столиці. 

Під час зустрічі ізраїльської сторони з колективом лікарні та представниками Міністерства охорони здоровʼя йшлося також про всебічну підтримку нашій країні з боку Ізраїлю. А це – гуманітарна та медична допомога, обмін досвідом, тренінги та іншого роду навчання для наших медиків, медична допомога та реабілітація в ізраїльських клініках для поранених та онкохворих пацієнтів з України тощо.

Так, нагадаємо, перші українські фахівці у сфері психічного здоров’я влітку пройшли тренінг в ізраїльському центрі травми та стійкості NATAL і тепер не лише застосовують отримані знання і навички у власній практиці, але й діляться ними з українськими колегами.

Передача гуманітарної допомоги одній із київських лікарень відбулася за сприяння Агенції з розвитку міжнародного співробітництва при МЗС Ізраїлю.

Нагадаємо, днями міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зустрівся з представниками міжнародних гуманітарних організацій для подальшої координації медичної допомоги на деокупованих територіях.