Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як медику-переселенцю працевлаштуватися в інший заклад охорони здоров’я

1 листопада 2022
1408

Внаслідок повномасштабної війни, постійних обстрілів та тимчасової окупації росією окремих регіонів України чимало медиків змушені були залишити свої домівки та робочі місця і шукати можливість працевлаштуватися в інших більш безпечних областях.

Нагадуємо, що Міністерство охорони здоров’я врегулювало механізм забезпечення робочими місцями медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи і працюють у медзакладах інших регіонів України. 

Тимчасове залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я врегульовано наказом МОЗ України від 04.03.2022 р. № 414. 

Облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату. 

Можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 4 229 внутрішньо переміщених медичних працівників. Серед них: 1 985 лікарів, 1 488 фахівців (медичних сестер/братів, акушерів, фельдшерів, асистентів фармацевтів), 756 технічних працівників. 

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Запорізькій області – 287, Дніпропетровській області – 205 та Полтавській області – 151 особа.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Дніпропетровській області – 318, Полтавській області – 164 та Харківській області – 141 особа. 

Також нагадуємо, що знайти потрібні вакансії можна на Порталі вакансій медичних працівників, спеціальному порталі Міністерства охорони здоров’я, який є зручним у користуванні. Наприклад, медики можуть фільтрувати вакансії за географією та шукати у потрібних регіонах або обирати форму власності закладів, серед яких здійснюється пошук.

Від початку запуску на порталі подано понад 500 вакансій у закладах охорони здоров’я по всій Україні.