Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Допомогти ізюмській лікарні закликала Олена Зеленська учасників Міжнародної конференції у Франції

14 грудня 2022
495

У межах візиту до Франції перша леді України Олена Зеленська розповіла про нашу країну – знеструмлену російськими ударами, понівечену обстрілами й окупацією, та все одно незламну – на Міжнародній конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні у зимовий період. 

Дружина Президента України закликала присутніх допомогти лікарні  в Ізюмі та її героїчним лікарям, котрі вже стільки пережили. Допомогти, щоб вони могли відновитися й рятувати наших громадян надалі. 

Один з таких лікарів – Юрій Кузнєцов. Коли почалася повномасштабна війна, він працював травматологом у міській лікарні Ізюма. 6 березня він просто вийшов на свою нічну зміну, яка тривала... до вересня – до самого звільнення з-під російської окупації. Він залишався на роботі і рятував людей. Разом із небагатьма іншими працівниками, які змогли залишитися, з містянами, які стали волонтерами, у зруйнованій лікарні, без тепла, електрики, води (щоб її отримати, розтоплювали сніг).За ці місяці Юрію довелося стати і хірургом, і акушером: у підвалах лікарні народилися девʼять малюків. Сотні життів урятовані завдяки тому, що ця людина та її колеги залишились і зробили більше, ніж могли. Саме завдяки Юрію і сотням тисяч таких незламних українців як він – кожного на своєму полі бою – Україна тримається, вистоїть і обовʼязково переможе. А допомога партнерів допоможе це наблизити. 

Нагадаємо, з початку російського вторгнення у лютому 2022 року окупанти пошкодили понад 1100 обʼєктів медичних закладів, з яких більше ніж 140 зруйновані повністю. 

Фундація Олени Зеленської залучає іноземний бізнес та фонди для надання допомоги людям в Україні по трьох напрямках: медицина, освіта та гуманітарна допомога. Перша леді закликала партнерів у Франції допомогти з відновленням лікарні в Ізюмі на знак підтримки людей на деокупованих територіях.

Більше деталей можна дізнатися за посиланням: https://zelenskafoundation.org/projects/izyumskа-centralna-miska-likarnya.