Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Дайджест №9: Нові правила роботи в умовах трансформації охорони здоров’я

30 липня 2018
2215

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про медичні послуги, які мають надавати на сімейні лікарі, терапевти і педіатри, відповідаємо на поширені питання про зміни в охороні здоров’я, а лікарі діляться досвідом, як вирішують питання щодо викликів додому.

«У липні перші 160 медичних закладів «первинки» отримали від Національної служби здоров’я України 254 млн грн за принципом «гроші йдуть за пацієнтом». Більшість закладів залучили додаткові кошти в порівнянні зі старою системою фінансування. Нові фінансові надходження повинні бути використані ефективно. Керівникам слід подбати про три головні речі. А саме:  підвищити зарплати лікарям уже зараз, зробити заклад зручнішим для пацієнтів і контролювати стандарт надання послуг», - наголосив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У Дайджесті терапевт, сімейний лікар і педіатр розповідають, як вони з пацієнтами вирішують питання викликів додому. Крім того, у новому номері стіннівки є інформація про зміни в процедурі підписання декларацій з пацієнтом і відповіді на поширені запитання щодо нових правил роботи в умовах трансформації системи охорони здоров’я. Закликаємо фахівців надсилати запитання на адресу [email protected]. Відповіді на них ви зможете прочитати в наступних числах Дайджесту.

Дев’ятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, Дайджест можна скачати на нашому сайті за посиланням нижче, а також підписатися і отримувати Дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D

Переглянути усі випуски дайджесту можна в розділі "Медичним працівникам": http://moz.gov.ua/dajdzhest-zmin-u-sistemi-ohoroni-zdorov%E2%80%99ja

 

Читайте також