Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Британія спрямовує свої зусилля на порятунок життів українців

1 червня 2022
216

Велика Британія передасть Україні понад 60 автомобілів швидкої допомоги для заміни тих, які були знищено російськими військами. Про це сьогодні заявила пані Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, яка спільно із заступницею міністра Марією Карчевич відвідала Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Києві. 

«Мені було дуже корисно відвідати Центр і дізнатися більше про те, як автомобілі швидкої допомоги, надані Британією, будуть підтримувати українські громади, що страждають від російських атак. Велика Британія надасть понад 60 “швидких” у рамках гуманітарного пакету розміром 220 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб допомогти Україні реагувати на невідкладну медичну ситуацію, спричинену варварським вторгненням РФ», – заявила Мелінда Сіммонс, Посол Великої Британії в Україні. 

Заступниця міністра Марія Карчевич та фахівці МОЗ обговорили з пані Послом Сіммонс подальші кроки з підтримки системи екстреної медицини та порятунку життів українців, які стали жертвами російських окупантів.

«З першого дня війни ми відчуваємо величезну підтримку Сполученого Королівства. Політично, економічно і матеріально. Щотижня на склади МОЗ прибуває вантаж з медичною гуманітарною допомогою від Великої Британії.  Ми дуже цінуємо цю підтримку і дякуємо за неї усьому британському суспільству», – заявила заступниця міністра Марія Карчевич. 

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ та Велика Британія домовилися про співпрацю у сфері реабілітації українців, які отримали поранення внаслідок бойових дій.