Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Безпека під час навчання майбутніх медиків для нас в пріоритеті – Віктор Ляшко

3 серпня 2022
2689

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко у ході робочого візиту до Запоріжжя перевірив стан підготовки закладів медичної освіти до нового навчального року та відвідав Запорізький медичний університет. 

«Через повномасштабне вторгнення росії на територію України і цей навчальний рік розпочнеться не скрізь. А там, де і розпочнеться, – безпекові питання будуть в пріоритеті. У Запорізькому медуніверситеті ці питання вирішено комплексно як в частині наявності та модернізації бомбосховищ, так і в частині запуску інноваційних цифрових рішень, які дозволяють студентам певних курсів здобувати освіту дистанційно без втрати якості», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

На сьогодні у медичних закладах вищої освіти  триває підготовка до нового навчального року. Через повномасштабну війну в Україні ЗВО у кожному регіоні, в тому числі й Запорізькій області, самостійно визначатимуть та прийматимуть рішення щодо дати початку та формату навчання. 

Це може бути в онлайн, офлайн або у змішаному форматі залежно від безпекової ситуації у кожному регіоні та готовності закладу забезпечити захист студентів і працівників. 

Міністр наголосив, що найголовніше наразі забезпечити як якісні, так і безпечні умови навчання для майбутніх медиків. Однак для практичної підготовки лікарів, необхідно використати всі можливості для офлайн або гібридного навчання.

Нагадаємо, що розпочався прийом заяв від абітурієнтів для здобуття вищої медичної освіти і випускники 11-х класів та вступники на основі диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра чи молодшого спеціаліста можуть подавати заяви для здобуття вищої освіти за спеціальностями «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія», «Медична психологія», «Фармація, промислова фармація» та іншими спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров'я».