Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Авто швидкої медичної допомоги – гуманітарна допомога від партнерів

14 вересня 2023
129

МОЗ продовжує отримувати гуманітарну медичну допомогу. Цього разу – три «швидкі» від фонду «Medical Life Lines Ukraine». З початку повномасштабної війни фонд передав більше ніж 20 автомобілів швидкої медичної допомоги, які були розподілені у цивільні медзаклади Львівської, Сумської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей.

Очевидно, «швидкі» передусім спрямовуються у прифронтові та деокуповані регіони. А також – у тил, де лікують велику кількість постраждалих внаслідок війни. 

 «Надаючи гуманітарну медичну допомогу, наші партнери роблять значний внесок у зміцнення сфери охорони здоров’я України і, як результат, у здоров’я і порятунок життя українців. Так, станом на зараз 103 авто швидкої медичної допомоги пошкоджено, 253 – зруйновано, 125 – захоплено. Тож це – вкрай важлива потреба! Дякуємо!» – зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Medical Life Lines Ukrainе – штаб-квартира однойменного британського фонду в Україні. До слова, деякі його члени приїхали з-за кордону, щоби особисто взяти участь у передачі «швидких»: зокрема, очільниця делегації Алія Аралбаєва, лікарка Наталія Мартинюк, керівник відділу  Bank of New York Марк Беллвард, колишній дипломат і посол Франк Лавін, Річард Міллс з Walgreens Boots Alliance, Inc. (WBA) – американської компанії, якій належать роздрібні аптечні мережі у США та Великобританії, та інші.

Нагадаємо, лапароскопічні стійки – нещодавня гуманітарна допомога від партнерів.