Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

40-річний захисник Донеччини після важкого поранення проходить курс реабілітації та впевнений у якнайшвидшій перемозі України

6 квітня 2023
354

40-річний Олександр Чупринін родом із Хмельниччини. Ще до початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України працював на одному з місцевих підприємств майстром на станку та виготовляв деталі для забезпечення повноцінного функціонування електромереж міста. 

Однак 24 лютого все змінилося. Чоловік розповідає, що у той момент, не вагаючись, прийняв рішення, коли його призвали до лав Збройних сил України. Цей момент, за словами Олександра, став для нього переломним. 

Так захисник разом із побратимами опинився на Донеччині, де мужньо боронив Батьківщину. Під час служби захисник із товаришами пережив чимало: удари  російських ворожих ракет, обстріли та ворожі кулі. Втім бажання захистити та дати відсіч ворогові було сильнішим за будь-який страх. 

22 січня 2023 року, перебуваючи у районі населеного пункту Білогорівка, він потрапив під обстріл та отримав важкі поранення нижніх кінцівок, переломи, травму голови. У той же день його вдалося евакуювати до Краматорська, де Олександр отримав першу медичну допомогу. Згодом для подальшого лікування його направили до Дніпра, а звідти для довготривалої реабілітації – у Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. 

Вже у госпіталі Олександрові провели оперативне втручання і встановили металеві пластини на нижню кінцівку. 

Після зняття гіпсової іммобілізації поступово, день за днем, чоловік збільшував навантаження на пошкоджену кінцівку та навіть у ліжку намагався працювати і робити пасивні рухи суглобами нижніх кінцівок. За будь-якої можливості він намагався ходити з опорою на милицю, адже дуже хотів рухатись і якнайшвидше відновитись. 

Зараз Олександр вже має гарні результати: ходить з підтримкою палиці та дає опору на ногу на 60–70%. Він займається у залах фізичної терапії та індивідуальної фізичної терапії, проходить апаратні методи лікування, спілкується з психологом та займається арттерапією. 

Захисник вірить у перемогу України, що дає йому сили якнайшвидше повернутися до повноцінного життя.