Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

160 тисяч сертифікатів отримали спеціалісти сфери громадського здоров’я в рамках програми безперервного навчання

15 серпня 2023
164

Спеціальні навчальні програми у форматі професійних курсів для медиків та фахівців сфери громадського здоровʼя доступні на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров’я МОЗ України. Курси розподілені за напрямами: громадське здоров’я, соціально значущі та інші інфекційні хвороби, неінфекційні захворювання, імунопрофілактика, епіднагляд. Вони – безоплатні для фахівців, викладені професійною мовою та містять останні нормативні зміни у галузі.

Курси зареєстровані в системі безперервного професійного розвитку та є підставою для нарахування балів, необхідних для атестації. На платформі доступні як короткі практичні курси, за які передбачено нарахування 1-3 бали БПР, так і великі ґрунтовні навчальні програми – до 40 балів. 

«Це важливий компонент професійного розвитку для фахівців сфери охорони здоров’я, які можуть здобувати нові знання та підвищувати кваліфікацію безоплатно та за допомоги сучасних сервісів. Центр громадського здоров’я як головна експертна установа у галузі громадського здоров’я має посилювати освітню складову та надавати спеціалістам можливості для безперервного професійного розвитку і надалі», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. 

Загалом на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров’я доступно 84 курси. Вони доступні на постійній основі та не прив’язані до розкладу, їх можна проходити в зручний час.

Навчання на курсах дозволить медикам або фахівцям, що працюють в системі громадського здоров’я, отримати знання та навички з клінічних питань діагностики, лікування та профілактики захворювань, із загальної епідеміології та її окремих питань, використання різних методів лабораторної діагностики та забезпечення діяльності лабораторій, готовності та реагування на надзвичайні ситуації, стратегічних питань громадського здоров’я, таких як підхід «Єдине здоров’я» або вплив змін клімату.