Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Неправомірні дії екс-ректорки НМУ ім. О.О. Богомольця спричинили затримку зарплат та стипендій

4 жовтня 2018
1378

Співробітникам та студентам НМУ ім. О.О. Богомольця затримали виплати зарплат і стипендій. Це сталось в результаті незаконних дій самопроголошеного екс-керівництва університету.

Екс-ректорка Катерина Амосова була незаконно зазначена в єдиному державному реєстрі як керівниця НМУ ім. О.О. Богомольця. 28 вересня Катерина Амосова направила в Державну казначейську службу України (ДКСУ) необхідні документи для здійснення виплат, незважаючи на те, що на той момент вона не мала для цього повноважень. Адже МОЗ України, відповідно до неправомірного рішення суду, поновило її на посаді ректора лише 1 жовтня  і в той же день звільнило.  Відповідно, ДКСУ затримала виплати, оскільки не мала права здійснювати їх на вимогу незаконного керівника університету.

МОЗ України оперативно відреагувало, щоб забезпечити відновлення платежів. Зокрема було надіслало відповідні листи-розпорядження в.о. ректору Олександру Науменку, який виконує обов’язки відповідно до розподілу повноважень. Станом на сьогодні Катерина Амосова виключена з єдиного державного реєстру як керівник НМУ ім. О.О. Богомольця, а виплати зарплат та стипендій будуть відновлені найближчим часом. МОЗ України вважає неприпустимими дії екс-керівництва НМУ ім. О.О. Богомольця, через які було затримано виплати, та висловлює свою підтримку викладачам і студентам.

Читайте також