Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

Всесвітній день загального медичного забезпечення

12 грудня 2021
1182

Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день загального медичного забезпечення.

З 2016 року цей день проходить під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Саме на 12 грудня припадає річниця першої одноголосної резолюції ООН, що закликає всі країни забезпечити своїх громадян доступним і якісним медичним обслуговуванням.

У сучасному світі люди вже навчилися боротися з різноманітними хворобами, які ще кілька століть тому вбивали незліченну кількість населення. Сьогодні людство знає як вилікувати більшість захворювань та що потрібно зробити, аби вберегти себе від захворювань. Головна мета держави — забезпечувати своїх громадян доступ до відповідних ліків, інструментів та обладнанням для збереження їхнього життя та здоров’я.

Саме з метою привернути більше уваги до цього питання і був створений Всесвітній день загального медичного забезпечення. Адже міжнародна спільнота завжди намагається створити умови, щоб кожен мав доступ до своєчасної допомоги.

Універсальне охоплення медичними послугами — принцип, згідно з яким кожна людина, незалежно від того хто вона, який достаток має й де живе, отримує однаково якісні медичні послуги, а також має рівний доступ до фахового лікування.

Пандемія COVID-19 — це безпрецедентний виклик для всього людства. Вона стала перевіркою на міцність для систем охорони здоров’я в усьому світі. А її уроки та масштаби загострили необхідність загального охоплення медичними і профілактичними послугами. І головне наше завдання сьогодні — захистити кожного українця від коронавірусної хвороби.

Відтак ми забезпечили рівний доступ усім охочим до вакцинації від COVID-19 та вільний вибір вакцини. Є можливість захистити дітей від 12 років за наявності усіх обов’язкових рутинних щеплень. Вакцинуватися від COVID-19 в Україні можуть також іноземці, які перебувають тут на законних підставах.

Усі вакцини, доступні українцям, ефективно захищають від важкого перебігу коронавірусної хвороби та смерті від інфекції, спричиненої будь-якими штамами SARS-CoV-2.

Усі ми чекаємо на час, коли зможемо повернутися до звичного життя, коли ми перестанемо так хвилюватися за близьких і втрачати їх, а ризик інфікуватися буде нікчемно малий.

Ми будемо в безпеці, коли матимемо колективний імунітет. Вакцина проти COVID-19 — це наш єдиний шанс захистити кожного.

Більше інформації про вакцини та про те, як записатися на щеплення від COVID-19, можна знайти за посиланням: https://vaccination.covid19.gov.ua/

Бережіть себе та будьте здорові!