Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення

Категорії

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ до проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку подання повідомлення до Міністерства охорони здоров’я України суб’єктами господарювання, які здійснюють...»

19 квітня 2024
107

Проєкт наказу МОЗ

АРВ

Порядок подання повідомлення

Додаток 1 до Порядка

Додаток 2 до Порядка

Пояснювальна записка

Довідка ЄС

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

до проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Порядку подання повідомлення до Міністерства охорони здоров’я України суб’єктами господарювання, які здійснюють роботи з біологічними агентами і токсинами про початок таких робіт»

Проєкт наказу «Про затвердження Порядку подання повідомлення до Міністерства охорони здоров’я України суб’єктами господарювання, які здійснюють роботи з біологічними агентами і токсинами про початок таких робіт» (далі – проєкт наказу) розроблено з метою виконання частини третьої статті 35 Закону України «Про систему громадського здоров’я», якою встановлено, що суб'єкти господарювання, що здійснюють роботи з біологічними агентами і токсинами, повинні повідомляти про початок таких робіт перед їх проведенням у порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров'я.

Проєкт акта розроблено відповідно до абзацу шістнадцятого пункту 20 частини першої статті 8 Закону України «Про систему громадського здоров’я», пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров'я України.

Прийняття проєкту акта обумовлено необхідністю унормування на рівні центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізую державної політики у сфері поводження з біологічно патогенними агентами.

Встановлення єдиних, зрозумілих для всіх суб’єктів господарювання, у структурі яких функціонують лабораторії мікробіологічного профілю, правил поводження з біологічно патогенними агентами сприятиме посиленню заходів  біологічної безпеки, недопущенню виникнення надзвичайних ситуацій при проведенні робіт із біологічно патогенними агентами. 

Проєкт наказу та пояснювальна записка оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров'я України www.moz.gov.ua.

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом громадського здоров’я МОЗ України протягом 15 днів з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.

Контактна особа – Сокуренко Наталія Борисівна, тел. 253-74-53, e-mail: [email protected]