Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Представники бізнесу закликали Президента забезпечити неупереджений підхід під час слідчих дій щодо Державного експертного центру МОЗ України

18 липня 2019
3961

Ради директорів і компаній-членів Європейської бізнес-асоціації, Асоціації виробників інноваційних ліків, Асоціації представників міжнародних фармацевтичних виробників, Американської торговельної палати в Україні звернулись з відкритим листом до Президента України. Вони закликали забезпечити справедливий та неупереджений підхід правоохоронних органів під час проведення слідчих дій та дати можливість ДЕЦ МОЗ України ефективно та вчасно реалізовувати свої функції. 

Представники асоціацій нагадали, що бізнес-спільнота хоче бачити Україну безпечною, демократичною і економічно стійкою. Одним із найвищих пріоритетів для компаній є трансформація системи охорони здоров’я, в тому числі система реєстрації ліків, яку проводить ДЕЦ. 

За останні роки ДЕЦ є прикладом системного впровадження необхідних змін для розвитку сфери охорони здоров’я і втілює низку прогресивних трансформацій. Йдеться зокрема про відкриття Сервісного центру і впровадження елементів електронних процедур, запровадили і підтримується реєстр клінічних досліджень, який забезпечує відкритість роботи ДЕЦ і дає можливість пацієнтам отримати доступ до інноваційного лікування.

“Ми наполегливо просимо про підтримку трансформації допуску на ринок та обігу лікарських засобів та забезпечення справедливого та неупередженого підходу правоохоронних органів під час проведення слідчих дій та дати можливість ДЕЦ ефективно та вчасно реалізовувати свої функції”, - йдеться у листі Асоціації виробників інноваційних ліків, Асоціації представників міжнародних фармацевтичних виробників, Американської торговельної палати в Україні.

У Європейській бізнес-асоціації наголошують, що тривалий і надмірний тиск на керівництво та співробітників ДЕЦ має всі ознаки упередженості і намагання знецінити отримані корисні результати для фармацевтичної сфери.

“Така ситуація, на жаль, у черговий раз лише підриває імідж України на міжнародній арені, гальмує гармонізацію законодавства у фармацевтичній сфері із законодавством ЄС, перешкоджає можливості збільшити інвестиції у сферу, гальмує продовження реформаторських ініціатив та ставить під ризик збереження напрацювань за 2016-2019 роки”, - йдеться у листі Європейської бізнес-асоціації.

Переглянути лист Європейської бізнес-асоціації (EBA): http://bit.ly/2XUNGTR

Читайте також