Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Перший проректор НМУ нашвидкоруч зробленим наказом намагається позбавити права на освіту майже 1,5 тисячі студентів-медиків

6 вересня 2018
5838

Прихильники колишнього керівництва НМУ настільки поспішають розірвати всі угоди з призначеним МОЗ України 14 серпня 2018 року на посаду в.о. ректора Юрієм Кучиним, що своїм “наказом” фактично позбавили статусу студента майже 1,5 тисячі першокурсників, що вступили цього року до НМУ, та скасували контракти, укладені із викладачами.

Нашвидокруч зроблений вночі 5 вересня документ постановляє скасувати усі без виключення довіреності, видані Юрієм Кучиним як в.о. ректора від імені Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, починаючи з 15 серпня 2018 року.

Через поспіх та намагання навмисно блокувати нормальну роботу НМУ перший пророектор Ярослав Цехмістер, який називає себе “в.о. ректора”, цим же наказом розпорядився також розірвати усі угоди (договори), підписані Юрієм Кучиним, за період з 15 вересня, яке ще не настало, по 5 вересня 2018 року. Оскільки до цих угод належать і угоди зі студентами-першокурсниками контрактної форми навчання та про укладення контрактів з викладачами, фактично прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, майже позбавили 1,5 тисячі молодих людей права на освіту, а кілька десятків викладачів - на надання цієї освіти.

У своєму бажанні закріпити за собою незаконно захоплену владу у НМУ Ярослав Цехмістер, Володимир Мішалов і Олександр Никитюк фактично зривають навчальний процес.

Нагадаємо, вчора ввечері, 5 вересня, Окружний адміністративний суд міста Києва своєю ухвалою зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Юрія Кучина в.о. ректора НМУ ім. О.О. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України “Про вищу освіту”. До суду з цією заявою звернулися прибічники Катерини Амосової, звільненої МОЗ України з посади ректора у квітні 2018 року, - проректори Ярослав Цехмістер, фігурант кримінальних проваджень Олександр Никитюк, Олена Стеченко, Тетяна Черенько та Олеся Линовицька. Цим рішенням суд фактично позбавив МОЗ України можливості здійснювати свої повноваження відповідно до законодавства України, зокрема, Закону “Про управління об’єктами державної власності”.

МОЗ України закликає студентів та викладачів НМУ ім. О.О. Богомольця зберігати спокій та вживає усіх необхідних заходів для відновлення нормальної роботи закладу.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ