Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 18.10.2023 № 1822 "Деякі особливості розподілу імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень, та лікарських засобів для осіб, які хворіють на..."

18 жовтня 2023
824

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

18.10.2023 N 1822

м. Київ

 

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 03 листопада 2023 року за
№ 1922/40978

 

Деякі особливості розподілу імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень, та лікарських засобів для осіб, які хворіють на інфекційні захворювання, що супроводжуються високим рівнем летальності

 

 

Відповідно до пункту 10 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення здійснення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2011 року № 298 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 09 лютого 2022 року № 137), пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90),

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Порядок розподілу імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень, та лікарських засобів для осіб, які хворіють на інфекційні захворювання, що супроводжуються високим рівнем летальності, що додається.

 

2. Структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій здійснювати розподіл/перерозподіл наявних залишків імунобіологічних препаратів (вакцин), медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень, та лікарських засобів для осіб, які хворіють на інфекційні захворювання, що супроводжуються високим рівнем летальності, що проводять профілактичні щеплення до закінчення їх терміну придатності, у разі наявності обґрунтованої медичної потреби, з наданням протягом одного робочого дня після здійснення розподілу/перерозподілу одержаних товарів до Міністерства охорони здоров’я України, державного підприємства «Медичні закупівлі України» (у тому числі з використанням інформаційно-аналітичної системи “MedData”), державної установи «Центр громадського здоров’я МОЗ України» підтвердних документів про розподіл/перерозподіл.

 

3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 27 лютого 2019 року № 473 «Про затвердження Порядку розподілу та передачі імунобіологічних препаратів (вакцин) та медичних виробів, які використовуються для профілактичних щеплень», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15 квітня 2019 року за № 390/33361.

 

4. Департаменту громадського здоров’я (Олексію Даниленку) забезпечити:

 

1) подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

 

2) оприлюднення цього наказу на офіційному вебсайті Міністерства охорони здоров’я України, після здійснення його державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

 

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України - головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна.

 

6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

 

Міністр Віктор ЛЯШКО