Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

Українських медиків найбільше мотивує можливість розвиватися та гідна оплата праці – результати дослідження

21 вересня 2022
548

Найбільшими стимулами для українських медиків залишаються заробітна плата, професійний розвиток та наявність сучасної медичної інфраструктури в лікарні. Про це свідчать дані дослідження серед медичних працівників щодо мотиваційних стимулів у закладах охорони здоров'я, яке нещодавно було проведено проєктом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».

Під час війни лікарів мотивують працювати в медичній сфері допомога людям, відчуття відповідальності, підтримка колег і керівництва та можливість професійно розвиватися.  Для багатьох також важливим є престиж професії та особистий внесок в перемогу України.  

«Медики – наші ключові „гравці” в системі охорони здоров'я, і саме їхня мотивація має залишатися пріоритетом для керівництва лікарні. Тому що можна скільки завгодно вкладати в стіни та обладнання, однак без розбудови кадрового ресурсу неможливо досягнути результату. За останній рік державі вдалося зробити суттєвий крок до фінансової мотивації медиків, забезпечивши їх базовою заробітною платою», – розповів заступник міністра охорони здоровя Олексій Яременка. 

На початку січня Уряд встановив нову базову зарплату медикам – не менше 20 000 гривень для лікарів та не менше 13 500 гривень для медичних сестер. За словами заступника міністра охорони здоров'я, заробітна плата і надалі залишається важливим критерієм при виборі місця роботи.

Дослідження показало, що медичні працівники, серед іншого, цінують можливість бути почутими керівництвом лікарні. Також важливим стимулом залишитися працювати в Україні  для медиків є продовження реформи охорони здоров'я.