Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

29 червня 2023 року у Києві відбудеться фармацевтичний форум з міжнародною участю Клінічні випробування в Україні. Європейська інтеграція», під час якого учасники розглянуть актуальні питання оптимізації клінічних випробувань в Україні, інтегрування галузі до найкращих європейських та світових стандартів, дотримання принципів належної клінічної практики (GCP), забезпечення захисту прав та безпеки пацієнтів.

Організатори: ДП «Державний експертний центр МОЗ України» у співпраці з ТОВ «УкрКомЕкспо» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Мета Форуму – створення простору для діалогу, забезпечення конвертації теорії в практику, підвищення міжнародної довіри, посилення взаємодії на всіх етапах організації та проведення клінічних випробувань, зростання рівня кількості та якості клінічних випробувань в Україні з урахуванням вимог належної клінічної практики та міжнародних етичних принципів забезпечення захисту прав, безпеки та благополуччя досліджуваних в умовах воєнного стану. Під час Форуму головна увага буде приділена цінному досвіду як фактору розвитку інноваційного потенціалу в проведенні клінічних випробувань.

Аудиторія Форуму – провідні фахівці галузі, представники Міністерства охорони здоров’я України, експерти Державного експертного центру МОЗ України, спонсори, дослідники клінічних випробувань, представники фармбізнесу, заявники, міжнародні партнери, фахівці медичної та фармацевтичної галузей, наукової спільноти, членів професійних асоціацій, громадських спілок.

У заході візьмуть участь Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Сергій ДУБРОВ, директор ДЕЦ Михайло БАБЕНКО, заступник директора ДЕЦ з клінічних питань Віталій ЛОБАС, начальник Фармацевтичного управління МОЗ Тарас ЛЯСКОВСЬКИЙ, фахівці Центру з питань експертизи матеріалів доклінічних та клінічних випробувань, аудиту лабораторної та клінічної практик, аудиту доклінічних досліджень, біодоступності та біоеквівалентності – Таїсія ГЕРАСИМЧУК, Сергій РАСПУТНЯК, Леся ЯНКОВА, Ольга СМОЛЯР, Михайло КОЗЛОВ, Надія ЖУКОВА.

Також на запрошення організаторів заплановані виступи виконавчого директора Підкомітету з клінічних випробувань Європейської Бізнес Асоціації Ірини МАГДІК, Голови Української асоціації клінічних досліджень Івана ВИШНИВЕЦЬКОГО, директора з клінічних досліджень в Україні, Грузії та СНД, MSD Cергія МИХАЙЛОВА, Керуючого директора Oximio Україна Ольги ВІЗГАЛОВОЇ, Регіонального менеджера ARENSIA Exploratory Medicine в Україні Євгена ЛЕВЕНКА та інших.

Вперше на запрошення Державного експертного центру МОЗ України до заходу долучаться в режимі онлайн представники європейських регуляторних органів:

  • Бйорн ЕРІКССОН, генеральний директор Шведського агентства з лікарських засобів, Швеція
  • Гунілла ЕНДРЮ-НІЛЬСЕН, керівник відділу клінічних випробувань і спеціальних дозволів Шведського агентства з лікарських засобів, Швеція
  • Міхал ГРИЗ, директор Департаменту інспектування лікарських засобів та медичних виробів Управління з реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних продуктів, Польща
  • Ева ОЛДАК, радник Офісу президента Управління з реєстрації лікарських засобів, виробів медичного призначення та біоцидних продуктів, Польща.

та інші міжнародні партнери.

У Програмі заходу:

  • Пленарне засідання «Принципи GCP – регуляторна опора для проведення клінічних випробувань в Україні під час війни. Європейська інтеграція»

(реалії клінічних випробувань в Україні, співчутливе використання лікарських засобів, імплементація керівництв ЕМА та ІСН, досвід використання інформаційної системи клінічних випробувань CTIS, досвід проведення клінічних досліджень під час війни, досвід організації роботи комісій з питань етики, що робити заради майбутнього галузі клінічних досліджень в Україні та інші питання);

  • Панельна дискусія 1 «Організація місця проведення випробування в лікувально-профілактичному закладі та особливості його функціонування під час воєнного стану. Дотримання вимог GCP. Результати клінічних аудитів».
  • Спільна секція ДЕЦ і Української асоціації клінічних досліджень «Можливості України у сфері міжнародних клінічних досліджень» (чому Україна важлива для галузі клінічних досліджень, клінічні дослідження в Україні в умовах військового стану, успішні історії ефективних досліджень в часи Сovid-19 та війни, логістика клінічних досліджень в умовах військового стану та інші питання).
  • Панельна дискусія 2 «Як переконати спонсорів проводити дослідження в Україні» за участю генерального директора FutureMeds Ltd (Великобританія) Радослава ЯНЬЯКА, директора з клінічних досліджень в Україні, Грузії та СНД, MSD Сергія МИХАЙЛОВА, віце-президента з управління програмами/ операції з клінічного розвитку, Immunic Therapeutics, Німеччина Вернера ГЛАДДІНСА.

Детально ознайомитися з Програмою та зареєструватися до участі можна на сторінці Форуму за посиланням https://sites.google.com/.../%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0...

Місце проведення: Mercure Congress Centre, Київ, вул. Вадима Гетьмана, 6. 

Контакти організаторів: Агенція методологічної та науково-практичної роботи ДЕЦ: 38 (044) 202-17-00 (2251).

Акредитація ЗМІ: [email protected]