Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

З 24 по 30 квітня традиційно відзначається Всесвітній тиждень імунізації. «Любиш – вакцинуй!» – під таким гаслом ЮНІСЕФ в партнерстві з Міністерством охорони здоров’я та Укрзалізницею збирають дітей і дорослих цього року. 

Любов – це дія: захист, турбота, співчуття, розуміння, бажання піклуватися. Кожен з нас прагне здоров’я і безпеки для своїх рідних та себе самих. Щеплення від хвороб – це плекання здоров’я і прояв турботи.

З нагоди Всесвітнього тижня імунізації з 25 по 28 квітня на дитячих точках «Спільно» на маленьких українців чекають призові вікторини, цікава фотозона та вакцинація. 

 

ДЕ МОЖНА ВАКЦИНУВАТИСЬ?

На залізничних вокзалах в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі, а також на дитячій точці у Львові буде змога перевірити, яких щеплень вам чи вашій дитині бракує, і одразу їх зробити. 

Всіх охочих щеплюватимуть виїзні вакцинальні бригади Міністерства охорони здоров’я. Дорослі також зможуть зробити бустерні щеплення проти правця, дифтерії та COVID-19. Приходити на точки «Спільно» можна організованими шкільними групами чи самостійно. 

Адреси дитячих точок «Спільно» ЮНІСЕФ, де проходитиме вакцинація:

  1. Київ, Вокзальна площа, 1, перший поверх вокзалу.

  2. Харків, Привокзальна площа.

  3. Дніпро, Слобожанський проспект, 36.

  4. Одеса, Привокзальна площа, 2.

  5. Львів, проспект Червоної Калини, 81.

«Містечка здоров’я», де також можна зробити профілактичні щеплення дорослим і дітям, працюватимуть у містах кожної області: на центральних площах, в парках та інших визначених на рівні області місцях. Повний список шукайте за посиланням. 

Нагадуємо, що згідно з Календарем профілактичних щеплень вакцини проти 10 хвороб – кору, краснухи (рубелли), паротиту, туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії, правця, кашлюка та гемофільної інфекції – безоплатні. Віднедавна дітям, старшим 5 років, стала доступна вакцинація проти COVID-19. 

Дорослі мають що десять років робити бустерне щеплення проти правця і дифтерії – воно також є безоплатним.  Кожні пів року варто робити бустер проти COVID-19. 

 

ДЕ ПРОХОДИТИМУТЬ ВІКТОРИНИ? 

Окрім вакцинації, для дітей проводитимуть цікаву та пізнавальну вікторину про здоров’я, віруси та бактерії і про те, як від них захищатись. Який вигляд мають мікроби? Що живе на телефоні та олівці? Як вберегтися від застуди? Діти зможуть про це дізнатися на точках «Спільно» та виграти призи. 

Адреси дитячих точок «Спільно» ЮНІСЕФ, де відбуватиметься вікторина: 

https://uni.cf/3xFMaMI 

25 та 26 квітня – вікторина для організованих шкільних груп. Реєструйтеся за цим посиланням https://bit.ly/3Jv4dIf 

27 та 28 квітня – вікторина для всіх охочих.

Час роботи дитячих точок «Спільно» – з 11:00 до 17:00.

Беріть свою малечу та приходьте дізнаватись про здоров’я більше й посилювати свій захист від хвороб завдяки вакцинації!