Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення

Категорії

Проєкт наказу МОЗ України "Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28 лютого 2020 року № 587"

30 травня 2022
437

Проект наказу

Повідомлення про оприлюднення

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця

АРВ

Зміни

Аквіз

 

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ УКРАЇНИ

 
  НАКАЗ  
     
  Київ  
від ______ 2022 року   № _____________

 

Про внесення змін до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 28 лютого 2020 року № 587

 

Відповідно до пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 267 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 90), з метою забезпечення належного функціонування електронної системи охорони здоров’я, 

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Внести зміну до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 28 лютого 2020 року № 587 «Деякі питання ведення Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров’я», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 березня 2020 року за № 236/34519, доповнивши пункт 4 після підпункту 3 новим підпунктом 4 такого змісту:

«4) з 1 серпня 2022 року – для всіх закладів охорони здоров’я (незалежно від форми власності та підпорядкування) та фізичних осіб - підприємців, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, інших осіб, які зареєстровані в системі, мають права доступу та зобов’язані відповідно до законодавства вносити медичні записи, записи про направлення та рецепти до Реєстру, є обов’язковим внесення в систему рецептів на рецептурні лікарські засоби, що відносяться до антибактеріальних лікарських засобів для системного застосування, класифікуються за кодом АТХ - J01 згідно з даними Державного реєстру лікарських засобів України та підлягають відпуску за кошти пацієнта та/або інших джерел, не заборонених законом, крім бюджетних коштів, а для суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, обов'язковим є внесення відповідних медичних записів про  антибактеріальні лікарські засоби, виписані за електронним рецептом.».

 

2. Затвердити Зміни до Порядку ведення Реєстру медичних записів, записів про направлення та рецептів в електронній системі охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 лютого 2020 року № 587, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 березня 2020 року за № 236/34519, що додаються.

 

3. Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров’я (Савічева О. М.) забезпечити подання цього наказу в установленому законодавством порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Карчевич М. В.

 

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

 

Міністр

   Віктор ЛЯШКО