Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я»

14 червня 2019
500

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

Міністерство охорони здоров’я України розробило проект акта на підставі абзацу третього пункту 12 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334.

 

Проект акта затверджує Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я», яке визначає:

 

володільця відомостей, що містяться в Реєстрі;

 

Адміністратора Реєстру;

 

механізм формування та ведення Реєстру;

 

механізм надання відомостей з Реєстру.

 

Прийняття проекту акта забезпечить врегулювання питань ведення, деталізацію механізму формування та надання відомостей, володільця відомостей, що містяться в Реєстрі, Адміністратора Реєстру сертифікатів фахівців з вищою освітою за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом науки, інновацій, освіти та кадрів МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7

e-mail: [email protected]

 

Контактна особа:

Кучерук Ірина Леонідівна

тел. 253 24 44

 


 

ПРОЕКТ

 

Про затвердження Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я»

 

Відповідно до Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», Закону України «Про захист персональних даних», абзацу третього пункту 12 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я», що додається.

 

2.  Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Лінчевського О.В.

 

4. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

В.о. Міністра У. СУПРУН

 


 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Міністерства охорони здоров’яУкраїни
«Про затвердження Положення
про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я»

 

Мета: проект наказу підготовлено з метою визначення механізму формування та ведення Реєстру сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я»  (далі – Реєстр), а також надання відомостей з нього.

 

1. Підстава розроблення проекту акта

Міністерство охорони здоров’я України розробило проект акта на підставі абзацу третього пункту 12 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань 22 «Охорона здоров’я», затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334 (далі – Постанова № 334).

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Відповідно до Постанови № 334 Державна організація «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» (далі – Центр тестування при МОЗ) у разі успішного складення кожного компонента єдиного державного кваліфікаційного іспиту на кожному тестовому етапі здобувачу видається відповідний сертифікат.

 

Інформація про сертифікати вноситься до Реєстру, який адмініструє Центр тестування при МОЗ.

 

3. Суть проекту акта

Проект акта затверджує Положення про Реєстр сертифікатів фахівців з вищою освітою галузі знань «22 Охорона здоров’я», яке визначає:

 

володільця відомостей, що містяться в Реєстрі;

 

Адміністратора Реєстру;

 

механізм формування та ведення Реєстру;

 

механізм надання відомостей з Реєстру.

 

4. Правові аспекти

У цій сфері суспільних відносин діють такі нормативно-правові акти:

 

постанова Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334 «Про затвердження Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

постанова Кабінету Міністрів Україні від 10 травня 2018 року № 354 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими проводиться єдиний державний кваліфікаційний іспит для здобуття ступеня магістра».

 

41. Відповідність засадам реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку

У проекті акта наявні положення, які відносяться до засад реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку. Проект акта потребує погодження з Державним агентством з питань електронного урядування України.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту акта не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України.

 

6. Прогноз впливу

Проект акта не впливає на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання.

 

Проект акта не впливає на розвиток регіонів.

 

Проект акта не впливає на ринок праці.

 

Проект акта створює передумови для зміцнення та збереження здоров’я населення.

 

Проект акта не чинить впливу на екологію та навколишнє природне середовище.

 

Проект акта не впливає на інші сфери суспільних відносин.

 

61. Стратегічна екологічна оцінка

Проект наказу не стосується державного планування для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

 

7. Позиція заінтересованих сторін

Проект акта не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку.

 

Проект акта не стосується соціально-трудової сфери, сфери наукової та науково-технічної діяльності.

 

8. Громадське обговорення

Проект акта потребує громадського обговорення. Проект акта опубліковано на сайті МОЗ України www.moz.gov.ua для проведення консультацій з громадськістю.

 

9. Позиція заінтересованих органів

Проект акта потребує погодження з Міністерством освіти і науки України, Державною регуляторною службою України, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, Державним агентством з питань електронного урядування України, Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

 

10. Правова експертиза

Проект наказу потребує державної реєстрації у Міністерстві юстиції України.

 

11. Запобігання дискримінації

У проекті наказу відсутні положення, які містять ознаки дискримінації. Проект акта не потребує проведення громадської антидискримінаційної експертизи.

 

111. Відповідність принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

У проекті акта відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проект акта є гендерно нейтральним.

 

12. Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією. Проект акта не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи.

 

13. Прогноз результатів

Прийняття проекту акта забезпечить врегулювання питань ведення, деталізацію механізму формування та надання відомостей, володільця відомостей, що містяться в Реєстрі, Адміністратора Реєстру сертифікатів фахівців з вищою освітою за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

В.о. Міністра
охорони здоров’я України
Уляна СУПРУН