Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інформаційні Бюлетні

Інформація щодо державної реєстрації дезінфекційних засобів

20 серпня 2020
13527

З метою оперативного врегулювання проблемних питань реєстрації дезінфекційних засобів, що сприятиме реалізації протиепідемічних заходів щодо поширення на території України COVID-19, реєстрація дезінфекційних засобів здійснюється в спрощеному порядку на підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Для державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів заявник подає до Міністерства охорони здоров'я України заяву в довільній формі із зазначенням:

назви засобу та вмісту діючих речовин,

інформації щодо заявника та виробника продукції (назва, місцезнаходження, контактні дані).

До заяви додається завірена заявником копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Заяви із пакетом документів подаються до Директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України в паперовому вигляді через скриньку, що розташована в блакитному корпусі приміщення МОЗ України за адресою: вул. М. Грушевського, 7, м. Київ.

Контактна особа: Бородін Сергій Олександрович, телефон (044) 200 07 93.

Звертаємо увагу на необхідності виконання вимог статті 9 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», зокрема щодо встановлення гігієнічних нормативів на діючі речовини дезінфекційних засобів. Відповідно до пункту 13 Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 липня 2006 року № 908, у державній реєстрації (перереєстрації) засобів може бути відмовлено у разі, коли відсутні гігієнічні нормативи діючих речовин або інших небезпечних для здоров’я складових частин засобу чи методи їх визначення в середовищі життєдіяльності людини.