Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Життя кожного солдата – це найвища цінність, і українські бійці повинні отримувати таку ж медичну допомогу, як і американські морські котики

12 жовтня 2016
699

11 жовтня у Міністерстві охорони здоров’я відбулася зустріч з експертною групою НАТО за участі представників українських силових структур. Метою спільної наради було обговорення стану медичної служби військових та шляхів її вдосконалення.

В.о. Міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун наголосила, що життя кожного солдата – це найвища цінність, і українські бійці повинні отримувати таку ж медичну допомогу, як і американські морські котики. І це – ключова теза зустрічі.

МОЗ висловило пропозицію щодо створення вузької міжвідомчої робочої групи з розробки єдиних стандартів надання медичної допомоги для військовослужбовців, до якої б увійшло по одному представнику від кожної зацікавленої структури. Члени експертної групи НАТО розповіли про закордонний досвід створення і функціонування військової медичної системи і відповіли на численні запитання своїх українських колег.

Під час обговорення В.о. міністра зауважила, що вкрай необхідно забезпечити українських бійців якісною медичною допомогою не лише під час служби, але і після демобілізації, коли вони повертаються до цивільного життя. Тому варто якомога швидше розпочати роботу з розробки цих єдиних медичних стандартів. Учасники наради підтримали висловлену позицію, а експерти НАТО заявили про готовність сприяти вдосконаленню медичної служби військових. Впевнені, що нинішня нарада – це початок плідної та ефективної співпраці.