Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

“Зелені інвестиції”: Два медзаклади модернізують за сучасними екологічними стандартами

27 травня 2019
2970

Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова та Інститут нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова стануть прикладом енергоощадливості та впровадження дружніх до довкілля технологій. Проект екологічних (зелених) інвестицій у цих медзакладах реалізує Міністерство екології та природних ресурсів України разом з Урядом Іспанії.

МОЗ України підтримує ці зміни, тому що енергоефективність - це великий крок до збереження природи, а також економічна ефективність для закладів і комфортніші умови для медиків та пацієнтів.

“Українці заслуговують на єдиний медичний простір та ефективну екосистему в охороні здоров’я. І це наша спільна відповідальність - зробити це реальністю в Україні”, - сказала в.о. міністра охорони здоров’я д-р Уляна Супрун.

Наразі МОЗ України форму єдиний медичний простір: вже трансформована сімейна медицина, на черзі - зміни в поліклініках, лікарнях та госпіталях.

"Медичні реформи, які ви сьогодні впроваджуєте в Україні, фантастичні і дуже вчасні. У нас в країні також проводилася реформа і ми розуміємо, наскільки це складний процес. Але ваші результати вражаючі і я щиро бажаю вам успіху на цьому шляху", - сказала Сільвія-Хосефіна Кортес-Мартін, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні.

Читайте також