Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Заступниця міністра Ірина Микичак відвідала медичні заклади Миколаївщини

8 листопада 2021
2065

У рамках робочої поїздки до Миколаївської області заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак відвідала декілька медичних закладів, де ознайомилася з ситуацією протидії COVID-19 та темпами вакцинації в регіоні,  забезпеченням киснем ліжок у медзакладах. 

Зокрема заступниця міністра відвідала Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги, обласний центр лікування інфекційних хвороб та міську лікарню №5. Окрім того, Ірина Микичак ознайомилася з роботою травмпункту міської лікарні швидкої медичної допомоги, де оглянула нове відділення екстреної медичної допомоги, створення якого передбачене  програмою Президента України «Велике Будівництво». 

Також була проінспектована робота ЦПМСД №3 міста Миколаїв, на базі якого у цілодобовому режимі працює центр вакцинації від COVID-19. Від початку вакцинальної кампанії тут отримали щеплення понад 40 тисяч мешканців Миколаївщини.

За результатами робочої поїздки заступниця міністра провела брифінг, під час якого розповіла про ситуацію в області та відповіла на запитання журналістів. Зокрема, Ірина Микичак зазначила, що наразі вкрай важливо забезпечити взаємодію закладів охорони здоров'я первинної ланки, екстреної медицини та ковід-стаціонарів у питаннях діагностики, госпіталізації та лікування хворих. Крім того, представниця МОЗу звернула увагу на необхідність нарощувати темпи вакцинації, оскільки це єдиний шлях зупинити поширення пандемії.

«Зараз для нас украй необхідно пояснити кожному та переконати тих людей, які сумніваються чи опираються вакцинації, що це важливо. Нам потрібно й надалі нарощувати темпи вакцинації в країні», – зауважила заступниця міністра. 

Стосовно «ковідних ліжок» Ірина Микичак розповіла, що у проінспектованих медичних закладах зараз відсутні критичні проблеми з вільними місцями для госпіталізації хворих. Крім того, область визначила можливості щодо розгортання додаткових ліжок для хворих на COVID-19. 

«Водночас усі лікарні мають бути забезпечені киснем та базовим асортиментом медикаментів згідно з протоколом. Про перебої необхідно невідкладно інформувати обласний департамент, який координує меддопомогу в області, або безпосередньо керівництво МОЗ. Міністерство відстежує й оперативно вирішує проблемні питання. Обсяг коштів на лікування хворих коронавірусною хворобою з жовтня буде збільшено», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Також на брифінгу йшла мова про те, що органи місцевого самоврядування повинні відстежувати ефективне використання фінансового ресурсу, який надходить в область безперервно через НСЗУ, шляхом субвенцій та від благодійників. 

Під час даного візиту заступниця міністра обговорила з сімейними лікарями можливі удосконалення у системі електронних лікарняних та пакетів надання медичних послуг, що були додані у нову Програму медичних гарантій.