Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Запустили перший відеокурс про права людей, які живуть з ВІЛ

25 жовтня 2018
3019

Курс створено, щоб допомогти людям, які живуть з ВІЛ, розуміти свої права і навчитись розрізняти ключові порушення прав. Матеріали відеокурсу також будуть корисні для медичних і соціальних працівників, правозахисників, громадських активістів, працівників поліції і чиновників.

Курс складається з 6 тем (дискримінація, сімейні права, медичні права, соціальні права, спілкування з поліцією, захист прав). Теми подаються у форматі експертних відеолекцій, тематичних інтерв’ю, практичних тестів та спеціальних інформаційних довідок. 

Відеокурс доступний за посиланням: https://www.ed-era.com/lzv-rights/

Проект створено за ініціативи БО «100 відсотків життя». Авторами контенту є експерти Української Гельсінської спілки з прав людини та Тетяна Краснопольська, фахівець програм лікування ВІЛ, ВГ та ЗПТ Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

«Сьогодні в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли спільними зусиллями держави та неурядових організацій за підтримки донорів створені всі підстави для подолання епідемії ВІЛ-інфекції в Україні. Але й досі, коли ми стикаємося із інформаціє про ВІЛ, це майже завжди має негативний відтінок. Тому надважливо, щоб будь-хто мав вільний доступ до інформації про ВІЛ. Потрібно усвідомити, що наразі діагностика, лікування та профілактика ВІЛ – це просто, швидко та безкоштовно. У вас є право знати про свій статус, отримати якісне лікування та жити повноцінним життям день за днем», - говорить Тетяна Краснопольська.

Читайте також