Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Заклади охорони здоров'я НАМН України можуть стати частиною програми медичних гарантій — Віктор Ляшко

27 вересня 2022
2672

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко зустрівся з президією НАМН України.

Під час зустрічі сторони обговорили  роль академічних закладів охорони здоров'я у системі надання медичної допомоги, у тому числі у рамках програми медичних гарантій. 

Глава МОЗ також зауважив на важливості залучення медичних закладів НАМН України до надання до- та післядипломної освіти в якості університетських лікарень, які Міністерство планує створювати в Україні за кращими європейськими практиками. 

«Для Міністерства, як державного регулятора, важливий розвиток та співпраця усіх закладів охорони здоров’я, адже сьогодні кожна лікарня робить свій внесок у перемогу. Заклади охорони здоров'я НАМН — це високопрофесійні лікувальні заклади, де проводять унікальні операції із залученням найкращих фахівців, тому наша ціль — рухатись до створення єдиного медичного простору, який працює за єдиними правилами для всіх. Діалог, який ми сьогодні розпочали, маємо обов'язково продовжити вже конкретними напрацюваннями та результатами», — зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зазначимо, що у лікарнях НАМН надають фахову високоспеціалізовану медичну допомогу, яка потребує дороговартісного та довготривалого лікування.

Окремо міністр охорони здоров'я акцентував на необхідності дотримання маршруту пацієнта з урахуванням рівня складності патології, наявності високотехнологічного обладнання та відповідного кадрового потенціалу лікарні. За його словами, пацієнти повинні отримувати лікування лише у тих медичних закладах, які можуть надати якісну медичну допомогу.

Нагадаємо, що міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко відвідав Інститут нейрохірургії імені А. П. Ромоданова НАМН України, де разом із керівництвом Національної академії медичних наук України та Інституту оглянули відділення медичного закладу та обговорили питання функціонування та надання медичної допомоги важкопораненим військовим та цивільним.