Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За минулий тиждень Нацполіція відкрила понад 80 проваджень за фактом підробки COVID-документів

25 жовтня 2021
2934

В Україні за минулий тиждень правоохоронні органи викрили  понад 80 випадків підробки документів про вакцинацію та  результатів ПЛР тестів. За усіма виявленими фактами було розпочато кримінальні провадження. Загалом у зв'язку з підробкою COVID-документів від початку року правоохоронці ведуть понад 800 справ. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

Там зазначили, що протягом минулого тижня поліцейські провели 20 обшуків, у результаті яких вилучили понад 150 міжнародних свідоцтв про вакцинацію та довідок про проходження ПЛР-тестів, а також 300 порожніх бланків медлабораторій.   

Загалом впродовж минулого тижня було розпочато понад 80 кримінальних проваджень за фактами підробки результатів ПЛР-тестів та сертифікатів вакцинації від COVID-19. З них 65 фактів виявили працівники Державної прикордонної служби під час перевірки документів при перетині державного кордону.   

Всього з початку року до суду направлено 95 обвинувальних актів про вчинення понад 300 кримінальних правопорушень. 

Міністерство охорони здоров'я закликає всіх громадян повідомляти про випадки продажу підробних документів про вакцинацію в поліцію.

Нагадаємо, що Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проєкт Закону України "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень”.