Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Впровадження Закону «Про систему громадського здоров’я» вимагає широкої залученості партнерів, тож оперативність та злагодженість роботи важливі як ніколи – Віктор Ляшко

6 грудня 2022
232

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко разом зі своїм заступником, головним державним санітарним лікарем, Ігорем Кузіним провели зустріч із представниками донорських і міжнародних організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги щодо імплементації Закону України «Про систему громадського здоров’я».

«Проєкт цього євронтеграційного закону розроблявся в тісній співпраці із міжнародною спільнотою. Його прийняття – це результат поєднання зусиль усіх зацікавлених сторін. Але тепер перед нами стоїть новий виклик, пов’язаний із імплементацією цього закону. На це ми маємо рік і для досягнення результату нам буде потрібна експертиза наших партнерів. Тому оперативність та злагодженість роботи важливі як ніколи», – наголосив Віктор Ляшко. 

Закон є рамковим, тобто визначає загальні напрями реформування системи громадського здоров’я, отже його впровадження передбачає перегляд старих і розроблення нових законів і підзаконних актів. Команда міністерства охорони здоров’я разом із Центром громадського здоров’я, профільними установами та партнерами вже підготувала такий перелік і активно його опрацьовує.

«Ми маємо чіткі терміни роботи і дотримуємося їх. Наприклад, зараз триває перегляд Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Ми готуємося подати проєкт змін до нього до Верховної Ради вже у квітні», – зазначив міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон «Про систему громадського здоров’я» у вересні. Він набуде чинності 1 жовтня 2023 року.