Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

ВООЗ планує збільшити інвестиції у медичну систему України – Олександр Комаріда

11 вересня 2022
1676

ВООЗ долучиться до відновлення системи України завдяки збільшенню інвестицій в охорону здоров'я, продовження надання гуманітарної допомоги, евакуації та реабілітації важкохворих і поранених українців. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда за результатами зустрічі із керівником Європейського регіонального офісу ВООЗ доктором Гансом Клюге.

"Під час зустрічі з доктором Клюге ми домовилися відновити питання підтримки ВООЗ національних фармвиробників стосовно процедури прекваліфікаціі та оцінки регуляторної системи, адже така допомога, крім іншого, забезпечить валютні надходження в Україну, – говорить Олександр Комаріда. – Також обговорили питання створення систем фізичноі реабілітації та психологічної допомоги, що є дуже важливим, враховуючи реалії сьогодення. Говорили й про збільшення постачання вакцин".

Перший заступник міністра подякував ВООЗ за значну кількість гуманітарної допомоги та піклування про поранених, які поїхали у європейські країни за програмами медичної евакуації. Пан Клюге запевнив, що організація продовжить підтримувати Україну і тренувати медичних працівників.

Нагадаємо, що понад 30 представників системи охорони здоров’я взяли участь у семінарі щодо того, як зміцнити спроможність України реагувати на національні надзвичайні ситуації та спалахи за допомогою розгортання клінічних команд медицини катастроф і  громадського здоров’я, організованому ВООЗ.