Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Віктор Ляшко: за добу температурний скринінг був проведений у 75 тисяч осіб.

27 лютого 2020
3402

В Україні організована системна робота з метою запобігання занесення випадків коронавірусної інфекції в Україні.

«Згідно даних Держприкордонслужби, протягом минулої доби температурний скринінг був проведений у 75 тисяч осіб. Протягом доби жодна людина не була ізольована в інфекційні стаціонари. Алгоритми, які працюють на пунктах пропуску в’їзду дозволяють системно проводити температурний скринінг та опитування, аналізувати та приймати подальші рішення», - зазначив під час брифінгу заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадуємо, що у Чернівецькій області зафіксовано 2 випадки підозри на захворювання. Ці люди були ізольовані. Лікарі провели забір зразків для проведення тесту на коронавірус. Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України проводить необхідне дослідження.  

В Нових Санжарах, де перебувають люди із Ухані на обсервації, все спокійно. Триває 8 доба обсервації. Ні в кого з евакуйованих не виявлено ознак гострих вірусних захворювань. Також здійснено забір зразків на аналізи в членів команди, які забезпечують перебування людей в обсервації. Це робиться для того щоб вкотре продемонструвати, що загрози ніякої немає.

Віктор Ляшко наголосив, що дослідження проводиться в вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України.

«Медична система України готова до фіксації випадків COVID-19. В Україні близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2 тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч медперсоналу, в українських лікарнях є інфекційні бокси. З діагностичними тест-системами також проблем немає», - зазначив він.

Також Віктор Ляшко наголосив на важливості дотримання правил гігієни: ретельно мити руки,  використовувати антисептик для рук та дотримуватися гігієни чхання.