Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Відучора два найбільші виробники кисню в Україні повернулися до роботи - Олександр Комаріда

2 листопада 2021
2380

Україна повністю забезпечена медичним киснем для хворих, які потребують кисневої терапії через COVID-19. Відучора обидва найбільші виробники кисню в країні повернулися до роботи. Про це повідомив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда на брифінгу, присвяченому ситуації з COVID-19.

За словами першого заступника міністра, Міністерство охорони здоров’я тримає ситуацію з постачанням киснем під контролем та опрацьовує всі логістичні складнощі в екстреному режимі.

Оскільки хвилі ковіду мають різний характер, необхідність у кисні залежить від їх інтенсивності. Хворий на ковід зараз споживає у 5-6 разів більше кисню, ніж це було у попередні хвилі. 

Якщо на початку жовтня в Україні споживали 280 тонн на добу, на середину – 330 тонн рідкого кисню, то зараз вже 367 тонн. 

Зараз 35 підприємств виробляють понад 400 тонн кисню на добу. Абсолютна більшість з них працює на максимальну потужність. 

Зважаючи на напружену ситуацію та підвищене споживання кисню, міністерство продовжує працювати над додатковим забезпечення киснем закладів охорони здоров’я, які лікують хворих на ковід.

“Найбільш ефективним способом не потрапити під кисневий концентратор залишається вакцинація. Щеплення проти ковіду - це не лише можливість отримати сертифікат та повноцінно працювати в умовах посиленого карантину, це можливість вижити” - підсумував Олександр Комаріда.