Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Відбулася щорічна XIX науково-практична конференція «Інфекції та імунітет»

10 листопада 2022
2256

10 листопада у дистанційному форматі відбулася щорічна XIX науково-практична конференція «Інфекції та імунітет», участь у якій взяв міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Організатори конференції – Національний університет охорони здоров’я імені П.Л. Шупика та ГО «Всеукраїнська асоціація дитячої імунології». Кількість зареєстрованих учасників перевищила 2,5 тис. осіб.

У ході конференції обговорювалися питання імунопрофілактики, виклики і загрози інфекційних захворювань, перед якими опинилась Україна через повномасштабну агресію російської федерації, питання рутинної вакцинації та імунопрофілактики COVID-19, а також виклики перед імунологічною службою в умовах війни.

«Незважаючи на війну, імунізація залишається пріоритетом та основним способом попередження вакцинокерованих хвороб. Пройшовши через кризові місяці, ми адаптували систему та вирівнюємо рівень забезпеченості вакцинами, в тому числі, завдяки прямим домовленостям із виробниками та отриманню гуманітарної допомоги”, – підкреслив Віктор Ляшко.

Із набуттям Україною статусу кандидата в члени Європейського Союзу питання імунізації актуалізувалися. Міністри охорони здоров’я європейських країн, що розміщують українських біженців, або будуть допомагати в євроінтеграційних процесах України в сфері охорони здоров’я, наголошують на важливості питань імунізації та обміну і підтвердження інформації про щеплення.

«Важливо забезпечити максимальну доступність вакцинації для населення. Тому ми плануємо й надалі розвивати практики з поширення мережі точок вакцинації, здобуті під час COVID-кампаній, та пропілотувати проєкти вакцинації в аптеках» , – зауважив міністр охорони здоров’я.

Також міністр висловив подяку медичним працівникам, які у складний період продовжують виконувати свою роботу, вакцинуючи та захищаючи українців, у тому числі, на деокупованих територіях.