Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україну доставлено 400 VAC-апаратів для лікування ран

19 травня 2022
375

До України надійшли 400 апаратів для VAC-терапії – золотого стандарту лікування ран, та 10 000 одноразових наборів до них. Методика VAC-терапії передбачає використання від'ємного тиску для очищення поверхні рани, що своєю чергою дозволяє суттєво прискорити її загоєння. 

VAC-апарати закуплені за кошти, зібрані на платформі Withukraine, яка була заснована посольством України у Великій Британії. Загальна сума закупівлі склала понад 1 мільйон доларів. 

«Війна значно збільшила кількість пацієнтів, які потрапляють до лікарень із пораненнями різного ступеня тяжкості та опіковими травмами. Тому ми максимально збільшуємо можливості лікування ран за ефективною методикою VAC-терапії. Така методика використовується у випадках, коли немає можливості накласти шви та усунути поранення традиційними методами», – розповів заступник міністра охорони здоров'я Олексій Яременко. 

400 апаратів для VAC-терапії та набори до них найближчими тижнями надійдуть до лікарень у різних регіонах України. 

Зі свого боку МОЗ вже провів серію вебінарів для медиків щодо правильного застосування VAC-терапії для лікування ран, аби максимально ефективно надавати медичну допомогу пораненим внаслідок бойових дій. 

Нагадаємо, напередодні МОЗ закупило 800 апаратів для проведення VAC-терапії, які вже доставлено до лікарень в різних регіонах України.