Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд розпочинає конкурси на нові посади в міністерствах, – Олександр Саєнко

18 серпня 2017
2098

На засіданні КМУ 18 серпня Уряд затвердив низку нормативних актів, що відкривають наступний етап реформи державного управління. Зокрема, в рамках реформи держслужби Уряд розпочинає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, а також СКМУ, Нацдержслужбі, Національному агентстві електронного урядування.

Мета реформи державного управління – підвищення якості державної служби і публічної адміністрації в Україні в цілому, зокрема, через фокусування міністерств на своїй головній функції – формуванні державної політики, та значному посиленні кадрового складу державної служби.

Відповідно до рішень, затверджених Кабінетом Міністрів, у пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах. Для заміщення посад керівників директоратів, а також їх співробітників (державних експертів), будуть проведені відкриті конкурси. Основним завданням нових держслужбовців стане формування державної політики у сферах своєї відповідальності, стратегічне планування та євроінтеграція.

Уряд розраховує, що завдяки відкритим конкурсам, державна служба поповниться значною кількістю нових фахівців із бізнесу, громадського сектору, а також з найкращих працівників у державному секторі. Кандидати на всі наявні вакансії будуть відбиратися шляхом проведення прозорого конкурсу за міжнародними стандартами підбору персоналу.

Уряд також розробив єдиний портал, на якому будуть зібрані вакансії фахівців з питань реформ та на якому можна буде подати документи на конкурс он-лайн. Вакансії на ньому будуть додаватись самими міністерствами з 4 вересня 2017 року (про дату запуску порталу та його адресу громадськість буде повідомлено додатково).

«Нові посади – це шанс кожного справжнього фахівця ззовні або зсередини чинної держслужби реалізувати свій потенціал за гідну ринкову зарплату, – підкреслив з цього приводу Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко. – Разом з тим у нових людей буде дуже багато складної роботи. Тому ці вакансії – це робота для справжніх патріотів, які готові завзято та віддано працювати задля перебудови всієї країни».

Він також зазначив, що реформа державного управління – це пріоритет для Прем’єр-міністра, а також активно підтримується нашими партнерами з Європейського Союзу.


Джерело: Кабінет Міністрів України