Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд погодив закупівлю препаратів від COVID-19 «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» у разі їхніх успішних клінічних випробувань

24 листопада 2021
10549

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка дозволить придбати препарати від COVID-19 «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» у разі позитивних результатів їхніх клінічних випробувань та реєстрації препаратів у Сполучених Штатах Америки чи Європейському Союзі.

Закупівельна організація Crown Agents уже провела перемовини з компаніями-виробниками, за результатами яких вдалося домовитись про можливість бронювання для України цих лікарських засобів. 

“МОЗ постійно шукає найбільш ефективні ліки для боротьби із COVID-19. Фахівці міністерства та Державного експертного центру постійно стежать за оновленнями міжнародних протоколів лікування, клінічними дослідженнями лікарських засобів від COVID-19, – говорить Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України. – Такий моніторинг є надзвичайно важливим, оскільки попит на ефективні ліки та вакцини від ковіду у світі дуже високий і виробники медпрепаратів можуть отримувати замовлення на них завчасно. Тому у разі отримання успішних результатів клінічних випробувань ми будемо готові придбати «Молнупіравір» та «PF-07321332/ритонавір» для лікування хворих на COVID-19”.