Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд підтримав ініціативу придбати високотехнологічне обладнання для реабілітаційно-діагностичного центру МОЗ

16 вересня 2016
2968

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я та схвалив перерозподіл видатків держбюджету передбачених МОЗ на 2016 рік.

Практичним результатом цього рішення стане придбання обладнання для Науково-практичного медичного реабілітаційно-діагностичного центру МОЗ України на умовах співфінансування.

У межах Проекту Європейського Союзу спільно з ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» буде придбано медичний апарат для вакуумної гіпобаричної терапії.

Апарат Green SACK Classic (Iskra Medical d.o.o.) застосовується для лікування багатьох порушень кровообігу, зокрема ішемічного болю, лімфатичних набряків, діабетичної ангіопатії, атеросклерозної ангіопатії, посттромбового синдрому, поліневропатії та інших.

Перший транш коштів безповоротної фінансової допомоги Проекту у розмірі 80% вартості апарату були перераховані постачальнику згідно з договором від грудня минулого року.

У якості виконання договірних зобов’язань решту 20% від загальної суми вартості обладнання зобов’язане сплатити ДЗ «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр Міністерства охорони здоров'я України». Лише після цього буде здійснено поставку обладнання.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» за бюджетною програмою, за якою фінансується зазначений заклад охорони здоров’я, капітальні видатки Міністерству охорони здоров’я України не передбачені взагалі. Перерозподіл дозволить внести необхідну суму та придбати необхідне обладнання.

Довідково:

На сьогодні ДЗ «Науково-практичний медичний реабілітаційно-діагностичний центр Міністерства охорони здоров'я України» є одним із двох закладів охорони здоров’я загальнодержавного значення з надання високоспеціалізованої медичної допомоги у Донецькій області.

Костянтинівський район є одним із 8 постраждалих від бойових дій на сході України районів Донецької області, у якому існує підвищене навантаження на медичні заклади, та водночас є нестача медичного обладнання. Крім того, через відсутність доступу до обласних медичних закладів громадяни обмежені у ряді необхідних медичних послуг.