Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд Японії передав “ОХМАТДИТу” дороговартісне обладнання для діагностики

22 листопада 2018
2852

Сьогодні, 22 листопада, Уряд Японії передав НДСЛ “ОХМАТДИТ” діагностичне обладнання на загальну суму понад 24,6 млн грн. Ці прилади дозволять лікарям найбільшої дитячої лікарні України проводити необхідні тести з високою точністю.

Лише завдяки приладам для діагностики та лікування з патологією шлунково-кишкового тракту та легень необхідну діагностику та своєчасне лікування щорічно зможуть отримати близько тисячі важкохворих дітей, які лікуються в  “ОХМАТДИТі”.

Водночас, дослідження на новому обладнанні проводитимуть не лише для пацієнтів лікарні у Києві, а й для дітей з усієї країни.

Потужність апаратури – зокрема нового гістологічного обладнання – дозволить оперативно виконувати складні дослідження, а отримані дані використовувати також для наукових досліджень і попередження хвороб у майбутньому.

Цінне обладнання для ОХМАТДИТУ – це лише частина великого проекту, який здійснюється в рамках Угоди між Урядом України та Урядом Японії про технічне співробітництво та грантову допомогу. Загалом українські лікарні отримають найсучасніші японські прилади для діагностики і лікування на суму понад 112 мільйонів гривень.

У “першій хвилі”, крім “ОХМАТДИТу”, обладнання отримали також Харківський обласний клінічний центр урології і нефрології ім. В.І. Шаповала і Рівненська центральна міська лікарня.

У “другій хвилі” поставки обладнання надійдуть до відділень екстреної медичної допомоги лікарень в Івано-Франківська, Житомира, Черкас, Сміли, Рівного, Запоріжжя і Харкова.

Читайте також