Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд Італії передав набори для невідкладної допомоги у медзаклади прифронтової зони на Сході України

19 жовтня 2018
2179

Набори для невідкладної допомоги при травмах, закуплені за кошти Уряду Італії, Всесвітня організація охорони здоров’я нещодавно доставила у медичні заклади, що розташовані поблизу лінії розмежування. Доставленого спеціалізованого медичного обладнання та ліків вистачить, щоби надати необхідну допомогу тисячі пацієнтів.

Спільні зусилля Уряду Італії та ВООЗ спрямовані на забезпечення якісної медичної допомоги для пацієнтів з пораненням та іншими травмами, а також для найбільш уразливих груп населення, зокрема, вагітних жінок та дітей, які проживають у прифронтовій зоні.

Війна на сході України продовжує руйнувати всі аспекти життя населення, включно з охороною здоров'я. Сьогодні люди, які проживають на тимчасово окупованих та прифронтових територіях, зовсім не мають або мають лише обмежений доступ до якісних медичних послуг. З огляду на це Україна потребує гуманітарної допомоги.

У 2017-2018 роках ВООЗ та партнери надали підтримку близько 2,5 мільйонам людей, які проживають на Сході України - допомогли забезпечити доступ населення до послуг первинної та спеціалізованої медичної допомоги, проведення комплексних хірургічних втручань, прийняття пологів та неонатальної підтримки, безпечного переливання крові та лікування низки інфекційних та неінфекційних захворювань. Крім цього, ВООЗ організувала тренінги для медиків з метою поліпшення якості медичних послуг, що надаються людям, які постраждали внаслідок війни.

У 2017 році Уряд Італії виділив 250 000 доларів США на підтримку постійної гуманітарної діяльності, спрямованої на допомогу людям, які постраждали внаслідок війни на Сході України.

Читайте також