Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Умань готова до безпечного святкування Рош-га-Шана

3 вересня 2021
9973

Місцева влада Умані за підтримки Міністерства охорони здоров’я, міжнародних партнерів та гуманітарних організацій, забезпечила цьогоріч можливість святкування Рош-га-Шана. Центр громадського здоров’я МОЗ України вже доставив майже 20 тис. антисептиків і 190 тис. медичних масок для хасидських паломників в Умань. Окрім безпекових та протиепідемічних заходів, місто також активно проводить вакцинацію, аби сформувати безпечне середовище. Усього в місті охоплено понад 30 % населення хоча б одним щепленням від COVID-19. Про це повідомив заступник міністра — головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Вакцинація дає змогу нам повертатися до звичного життя. Так, цього року проведення масових заходів та прийняття паломників до Умані для святкування Рош-га-Шана відбувається в рамках стабільної епідемічної ситуації в країні. Ми також посилили епідемічні норми, побудували чіткі маршрути для тестування після перетину кордону та завдяки підтримці міжнародних партнерів розгорнули додаткові місця тестування та контролю стану здоров’я в самій Умані», — підкреслює головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Він додав, що для паломників уже розгорнуті намети Червоного Хреста, де вони зможуть отримати засоби індивідуального захисту, інформаційні матеріали та консультації. Також для лікування було розгорнуто основні та резервні ліжка у випадку необхідності надання ургентної медичної допомоги.

Центр громадського здоров’я також запустив гарячу інформаційну лінію, де паломників консультуватимуть із питань здоров’я англійською та івритом. Також, Центр розробив необхідні інформаційні матеріали, відеоматеріали, доставив необхідну кількість роздаткових матеріалів та засобів індивідуального захисту до міста.

До підготовки заходів залучені МОЗ, Центр громадського здоров’я, місцева влада, фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань США, Червоного Хреста, Благодійний Фонд Рабі Нахмана та інші.

Нагадаємо, що саме вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення, щоби вберегти своє життя і здоров’я, а також — людей поруч. Дізнавайтеся більше про заходи протидії COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.